Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

  • Post author:
  • Post category:BLOG

Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι μαθητές/τριες για την πορεία και την εξέλιξή τους. Η αναζήτηση αυτή αρχίζει ήδη από την Α’ Λυκείου ώστε να καταλήξει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές η επιφανειακή ενημέρωση και οι διάσπαρτες πληροφορίες οδηγούν σε εσφαλμένες αντιλήψεις. Κατανοώντας λοιπόν τη σπουδαιότητα μια τέτοιας απόφασης και διαδικασίας, διοργανώνουμε ανοιχτή ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τη διακεκριμένη και ηγετική – στον κλάδο της – επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Ομιλητής της παρούσας εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Ταουσάνης Χρήστος, Συγγραφέας & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και ένας από τους πλέον έμπειρους ομιλητές πανευρωπαϊκά. Έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες μελέτες για τη διεπιστημονικότητα και την εξέλιξη των επαγγελμάτων, ο Δρ Ταουσάνης Χρήστος θα βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών, αλλά και τους γονείς να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα δεδομένα για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους. Μετά το πέρας της ομιλίας, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση με τον ομιλητή και επίλυση αποριών. 

Περιεχόμενο Ημερίδας:

Στην ημερίδα αυτή, οι συμμετέχοντες/ουσες θα πληροφορηθούν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση για δεδομένα πού αφορούν:

  • Τα επαγγέλματα του Μέλλοντος & τις νέες εξειδικεύσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης
  • Τις κλασικές σπουδές που οδηγούν σε δυναμικά πεδία
  • Τις καλύτερες δυνατές επιλογές στα πεδία αλλά και στις διάφορες κλίμακες της βαθμολογίας
  • Τις σημαντικότερες αλλαγές και παγίδες του Συστήματος
  • Τη διεπιστημονικότητα των τμημάτων και τις μοναδικές ευκαιρίες που δημιουργεί
  • Τους 5 Σημαντικούς Παράγοντες για την Επιτυχία στις Εξετάσεις

Ομιλητής - Δρ Ταουσάνης Χρήστος:

Ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης είναι Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη επαγγελματικής συμβουλευτικής στον Ελλαδικό χώρο και από τους ελάχιστους ομιλητές, πανευρωπαϊκά, που έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 διαλέξεις στην 20ετή του πορεία σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Έχει βοηθήσει εξατομικευμένα χιλιάδες μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες σε θέματα επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, έχει εισάγει και εδραιώσει την προσέγγιση της διεπιστημονικότητας στον επαγγελματικό προσανατολισμό ενώ, ως διδάσκων επαγγελματικής συμβουλευτικής σε προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Αιγαίου και Δημοκριτείου έχει εκπαιδεύσει δεκάδες συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

Σήμερα, με τους συνεργάτες του, παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και συντονίζει τα επιστημονικά & ακαδημαϊκά projects της εταιρείας. Είναι από τα πρώτα πιστοποιημένα στελέχη που έχουν ενταχθεί στο ανώτερο μητρώο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και στο μητρώο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και μέλος της International Association for Educational and Vocational Guidance. Δεκάδες άρθρα και έρευνες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα παιδείας (ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ κ.ά.) και έχει παραχωρήσει πλήθος συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΙ, ΣΤΑΡ, ΕΡΤ, MEGA, ET3 κ.λπ.). Είναι Συγγραφέας του best seller οδηγού σπουδών μεικτής πραγματικότητας ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ (εκδόσεις Πατάκη) και άλλων γνωστών βιβλίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας (Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα, Στην Σκακιέρα της Καριέρας κ.λπ.).  Παράλληλα, ο ίδιος και η επιστημονική του μονάδα έχουν βραβευθεί για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών συμβουλευτικής και για καινοτόμα προϊόντα όπως το Studybot. Τέλος, ως ενεργά ενδιαφερόμενος για τα δρώμενα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, συμμετείχε και στο πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ. και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολύ γνωστά events όπως το Πανόραμά Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας, το Teen Business School αλλά και σε TEDx event το 2021.

Βασικές Πληροφορίες Ημερίδας:

  • Ημερομηνία: Σάββατο 22 Απριλίου
  • Ώρα: 18:00
  • Τοποθεσία: Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο 71202)
  • Ελεύθερη Συμμετοχή

Κλείσε θέση τώρα!

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος και κλείσε την θέση σου για την ημερίδα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 250 άτομα και θα δοθεί προτεραιότητα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του φροντιστηρίου μας.