Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Το κλειδί για την επιτυχία
Απόφαση ζωής με γνώμονα τις δεξιότητες

Στα φροντιστήρια μας θεωρούμε ότι ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι το κλειδί για τη μετέπειτα επιτυχημένη πορεία των μαθητών μας. Η πολύχρονη εμπειρία μας στον τομέα αυτό καθώς και η χρήση αξιόπιστων ψυχομετρικών τεστ βοηθά τους μαθητές μας να γνωρίσουν τις δεξιότητες και τις κλίσεις τους και να ανακαλύψουν ποια είναι τα επαγγέλματα που τους ταιριάζουν.

Έτσι στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης « ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ» με την εγγραφή του μαθητή στα μητρώα μας ξεκινούμε την πολύτιμη παροχή βοήθειας στον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού. Η διαδικασία αυτή όσο νωρίτερα γίνεται τόσο το καλύτερο για τους μαθητές μας αφού ανακαλύπτοντας από την Α Λυκείου το επάγγελμα που τους ταιριάζει τους καθοδηγούμε στη Β Λυκείου να διαλέξουν το σωστό τομέα σπουδών και να δώσουν βαρύτητα στα μαθήματα του πεδίου εξειδίκευσης της Γ Λυκείου που θα τους οδηγήσουν στη σχολή που τους ταιριάζει.

Γνωρίζουμε καλά ότι δεν κάνουν όλοι για όλα. Αν το άτομο δεν έχει τις κατάλληλες ικανότητες και κλίσεις που απαιτεί η δουλειά που επιλέγει, τότε έχει αποτύχει σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο., αφού στη δουλειά μας περνάμε πάνω από το ένα τρίτο της ζωής μας.

Παρόλο που η επιλογή επαγγέλματος είναι απόφαση ζωής οι περισσότεροι νέοι αποφασίζουν χωρίς να γνωρίζουν τον εαυτό τους. Γνώμονας για την επιλογή τους είναι η «σίγουρη» επαγγελματική αποκατάσταση, τα απραγματοποίητα όνειρα των γονιών τους και η γοητεία του κύρους που συνοδεύει κάποια επαγγέλματα. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι 3 στους 10 φοιτητές δεν τελειώνουν ποτέ τη σχολή τους. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός έχει βαρύνουσα σημασία στην σωστή επιλογή επαγγέλματος.

Αναρωτηθήκαμε πότε θα έμπαινε ο ηλεκτρισμός στη ζωή της ανθρωπότητας αν, ο Τόμας Έντισον ο εφευρέτης του ηλεκτρικής λυχνίας και όχι μόνο, συνέχιζε να δουλεύει ως τηλεγραφητής;

Πόσο φτωχή θα ήταν η λογοτεχνία μας αν ο Καζαντζάκης ακολουθούσε το επάγγελμα του δικηγόρου που σπούδασε;

Πόσοι άνθρωποι θα είχαν πεθάνει αν ο Φλέμιγκ αντί για γιατρός είχε επιλέξει το επάγγελμα του πάστορα;

Ίσως ακόμα να νομίζαμε ότι προερχόμαστε από ένα κομμάτι πηλό αν ο Δαρβίνος σπούδαζε δικηγόρος και η Μόνα Λίζα σίγουρα δε θα υπήρχε αν ο Νταβίντσι ήταν έμπορος!