Ημερίδα – Σχολικός Εκφοβισμός: ο Ρόλος των Γονέων & των Εκπαιδευτικών

  • Post author:
  • Post category:BLOG

Στις μέρες μας, ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί μια πληγή και έναν εφιάλτη που όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, γονείς, εκπαιδευτικοί, πολιτεία. Kαλούμαστε να το αναγνωρίσουμε, να εκπαιδευτούμε και να το πολεμήσουμε,  καθώς σημαδεύει την προσωπικότητα του παιδιού, αλλά και του ενήλικα που το έχει υποστεί. Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός επιδρά στη ζωή, τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας  και επηρεάζει τις επιδόσεις του παιδιού σε μέγιστο βαθμό. Είναι λοιπόν, αναγκαία η εκπαίδευση μας σε ένα τόσο σοβαρό και επικίνδυνο φαινόμενο, προκειμένου να είμαστε σε θέση να το αναγνωρίσουμε και να το αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο.

Το φροντιστήριο Ολοκλήρωση, σε συνεργασία με την Δρ. Παρασκευή Νικηφόρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα, “ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ”.

Περιεχόμενο Ημερίδας:

Η συγκεκριμένη ημερίδα απευθύνεται, σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και πολίτες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του. Η εκπαίδευση θα είναι διαδραστική, καθώς οι συμμετέχοντες θα έχουν ενεργό ρόλο και οι μεθόδοι που θα διδαχθούν είναι εφαρμοσμένες, αποτελεσματικές και διεθνώς αναγνωρισμένες.

Ομιλήτρια:

      Δρ. Παρασκευή Νικηφόρου, Κλινικός – Σχολικός Ψυχολόγος, MA, MSc, PhD.

Βασικές Πληροφορίες Ημερίδας:

  • Ημερομηνία: Σάββατο 8 Απριλίου
  • Ώρα: 17:00 – 19:00
  • Τοποθεσία: Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο 71202)
  • Είσοδος Ελεύθερη

Κλείσε θέση τώρα!

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος και κλείσε την θέση σου για την ημερίδα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 250 άτομα και θα δοθεί προτεραιότητα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του φροντιστηρίου μας.